Tyra Carlberg i 9C, en av vinnarna i årets Finn Upp

Tyra Carlberg i 9C är en av tio vinnare i årets upplaga av tekniktävlingen Finn upp där över 1400  elever från hela landet har deltagit. Uppfinningen heter AntiSlint och detaljerna om funktion och  design är ännu hemliga men kommer att avslöjas vid prisceremonin den 29 maj i Nobelmuseet i Gamla Stan.

Årets Finn upp-tävling lockade många uppfinningsrika elever, över 1 400 har tävlat. Av dem har tio tävlingsbidrag tagit sig ända till prispallen. Finn upp hyr hela Nobelmuseet  den 29 maj och har engagerat en fantastisk konferencier och en lika fantastisk prisutdelare. Vi lovar, det kommer att bli en dag att minnas.

Blir du inspirerad? Nästa tävlingstillfälle startar höstterminen 2018 och då slår vi på stora trumman. Finn upp fyller då 40 år. Det ska vi fira hela läsåret och avsluta med en stor fest. Under mellanåret kommer vi utveckla Finn upp som pedagogisk metod i klassrummen och möta Skolverkets uppdrag att digitalisera skolan.