Ny idrottshall

En ny idrottshall håller på att uppföras på Västerängsvägen. Sisab har fått uppdraget att bygga idrottshallen av Utbildningsförvaltningen. Den nya idrottshallen kommer att stå färdig under höstterminen 2020.

Den kommer att ligga precis bredvid den idrottshall som redan finns där. Den gamla idrottshallen kommer att stå kvar. Idrottshallarna kommer att användas för elever på Johan Skytteskolan och Långbrodalsskolan på dagtid och på kvällar och helger kommer de att kunna hyras via Idrottsförvaltningen precis som den den gamla hallen går att hyra idag.
På Johan Skytteskolans webbplats kommer information om byggets framskridande att publiceras. Månadsbrev från byggentreprenaden kommer också att publiceras här.

Den nya idrottshallen växer fram

2019

• Februari  - förskolan Baltazar flyttade  till Viveln vid Vivelparken. Byggentreprenören etablerar sig på byggarbetsplatsen. Förskolans paviljonger lyfts bort.
  • Mars - schaktning påbörjades  inför den nya idrottshallen. Även pålningen sattes igång. Asfalt skrapades bort från den gamla förskolan som stod på platsen för den nya idrottshallen. Röjningen av träd och buskar påbörjades.
  • April - pålningen har avslutats och markarbetena fortlöper. Nu startar markarbeten för grunden till det nya huset och dragning av rör som ska ligga under mark och dras under huset.
  • Maj -  betonggrunden gjöts
  • Juni - stålstommen och betongväggar lyftes  på plats.
  • Juli - lite markarbeten pågår

Månadsbrev från bygget

informationsbrev_juni_2019.pdf

Månadsbrev ny idrottshall - mars-april 2019.pdf