Biblioteket på Johan Skytteskolan

Läsvänlig boksamling

Det är ett nöje att leta sig fram bland böckerna i Johan Skytteskolans bibliotek. Till sin hjälp har eleverna lättolkade symboler som beskriver genre; kärlek, spänning, fantasy, deckare, hästbok, hundbok osv.  Personal i biblioteket tar också gärna emot elevernas egna tips på bra böcker att köpa in samtidigt som samlingen tillförs nya intressanta titlar hela tiden.

Vi har anledning att vara stolta över vårt skolbibliotek.

Lånedatorer för skolarbete

I medioteket finns datorer för utlåning. Här kan eleverna enskilt eller i grupp söka fakta på nätet och göra sina presentationer i textform eller som PowerPoint. Datorerna lånas på samma sätt som böckerna så det personliga lånekortet behövs.

Hjälp med anpassade läromedel

Vår IT-pedagog hjälper gärna till med nedladdningar av e-böcker och annat digitalt material för elever som använder bärbara datorer för sitt skolarbete. Utlånade datorer, hörlurar och anslutning för laddning registreras också med hjälp av lånekortet eller elevens privata lånekod.

Lånevillkor

Skolans elever lånar bibliotekböcker, skön- och facklitteratur och vissa läromedel på sitt lånekort. Eleven får ett personligt lånekort när han/hon börjar på skolan.

Borttappat lånekort anmäls till biblioteksansvarig och ersätts av nytt lånekort, som kostar 20 kronor.

Återkrav

Mentorerna får regelbundet listor där biblioteket anger vilka elever som har försenade lån.

Saknas boken/böckerna vid läsårets slut får vårdnadshavarna ett brev hem för att undersöka om boken finns där. Kommer den inte fram måste skolan skicka ett inbetalningskrav via Serviceförvaltningen med bokens pris.

Vi hjälper gärn till!

Vi som jobbar på biblioteket hjälper dig gärna  att  hitta  rätt bland våra många böcker. Här finns något för alla!

Studiecenter

I Studiecentret får eleverna arbeta med skolarbete eller läxor under ledning av lärare och/eller annan skolpersonal.

Åk 4-6 Studiecenter läsår 2017/2018

Måndagar 14:45- 15:45
Onsdagar 15:00-16:00
I 4A:s klassrum på Asken.

Åk 7-9 Studiecenter läsår 2017/2018

Tisdagar 14:00-15:00 i biblioteket på Johan Skytteskolan.

Biblioteket har öppet alla helgfria vardagar.

Måndag 10.00 - 14.00
Tisdag 10.00 - 14.00