Elever från hela landet engagerade sig för Tanzanias skolor

Över 22 000 elever från hela landet engagerade sig för Operation Dagsverke Tanzania!

Operation Dagsverke är en insamlings- och informationskampanj som har arrangerats av svenska elever sedan 1960-talet. Från och med 2013 drivs kampanjen av UNICEF Sverige.

– Tack vare elevernas insats kan UNICEF se till att fler barn i Tanzania får tillgång till rent vatten i skolorna. Att skolorna satsat på att öka elevernas kunskap om barns rättigheter är också ett viktigt resultat av kampanjen, säger Christina Heilborn, programchef på UNICEF Sverige.

Johan Skytteskolan har i år samlat in 95 158 kronor till Operation Dagsverke. Stort tack till alla er som engagerade er!

Mer information om årets projekt och resultat, och nästa års projekt OD Mongoliet, som går till UNICEFs utbildningsprojekt i Mongoliet. Projektet har som mål att fler barn med funktionsnedsättning ska komma in i det vanliga skolsystemet på landets skolor.