Nybyggnation Ekängens skola

Torsdagen den 30 november togs det första spadtaget av skolborgarrådet Olle Burell (S). Elever ur årskurs 1-4 som ska gå i den färdiga skolan var också med och hjälpte till med spadtag.

Vilken fantastisk eftermiddag det var! Efter tal, fanfar och spadtag så var det dags för fika. Eleverna frågade nyfiket kring bygget. Vi tror nog att vi har en del framtida ingenjörer och byggjobbare ibland oss. Vi kommer tillbaka på ett "studiebesök" när byggnationerna kommit igång.

Efter nybyggnationen av Ekängens skola till en större F-6 skola för 600 elever så kommer Johan Skytteskolan F-9 inkluderat Ekängens skola F-6 att bli en av Stockholms största grundskolor med 1200 elever. Ekängens skola ska vara klar för inflyttning höstterminen 2019.