Rektorsbrev

Till elever, vårdnadshavare och personal vid Johan Skytteskolan

Trevligt sommarlov

Äntligen är det dags för ett välförtjänt sommarlov efter ett händelserikt läsår med allt från sim-, skridsko och cykelskola till programmering och läslyft. Allt från fadderverksamhet, bokbytardag och värdegrundsdagar till operation dagsverke där vi för övrigt samlade in mest av alla skolor i Sverige för en bättre skoldag för barn i Namibia.

Om det regnar någon dag på sommarlovet, eller oavsett väder, passa då på att läsa. I år skickar vi med varsin bok till alla elever i åk 1 och åk 2 som en inspiration till att underhålla/upprätthålla läsningen under sommaren. Läs gärna tillsammans med era barn oavsett ålder.

Skolstarten läsåret 18/19

Till hösten kommer vi att skriva in ca 1100 elever vid vår skola. Det nya läsåret kommer att präglas av att vi färdigställer en av Stockholms stads framtidsskolor som kommer att stå klar augusti 2019 för åk F-6.  Under nästa läsår kommer därför evakueringen av halva skolan (F-6) att kvarstå. Information kring den nya skolan publicerar vi här på Johan Skytteskolans webbplats.

Skolwebben ersätts med ny skolplattform, augusti 2018

Efter sommaren tar vi ytterligare ett steg mot en digital skola där elevens kunskapsutveckling ska stå i fokus. Måndagen den 20 augusti kommer föräldrar och elever att kunna logga in på Skolplattformen som är den samlade ingången till information och kommunikation rörande ditt barns skolgång. Där kan du se allt du behöver veta om ditt barns skolgång i din mobiltelefon, dator eller surfplatta. Skolan kommer t ex att kunna publicera läxor och utflykter och man kommer även att kunna anmäla frånvaro direkt i skolplattformen.

Satsningar på entré och skolgård under sommaren

• Ny trappa och ramp byggs (huvudbyggnad mot skolgård)
  • Ny sarg runt en plan byggs. En plan lämnas utan sarg för andra aktiviteter än bollspel
  • Nya lekytor målas upp
  • Fönster renoveras i vissa delar. Vissa fönster byts ut t ex fönster vid ”nya matsalen”.
  • Taket i ordinarie huvudbyggnad läggs om

Föräldraråd

Minnesanteckningar från senaste föräldrarådet

Fritids/Klubben stängd 13 augusti och 17 augusti

Innan skolan börjar för eleverna nästa läsår startar vi upp med gemensamma studiedagar för all personal vilket innebär att fritids och Klubben håller stängt under den 13 augusti och den 17 augusti. Meddela i god tid om det finns behov av omsorg/fritids dessa dagar.

Terminstider läsåret 18/19 (enstaka studiedagar tillkommer)

Planeringsdagar fritids och förskoleklass 13/8 samt 17/8, fritids/klubb stängd.

Höstterminens första dag: 20 augusti, se separat utskick gällande ditt/dina barn

Läslov: vecka 44

Höstterminens sista dag 21 december