Skolrestaurangen

Vi på Johan Skytteskolan är stolta över vår skolrestaurang och vår kökspersonal som varje skoldag lagar och serverar fantastisk skolmat till våra drygt 1100 elever från 6-16 år. Våra elever tycker om skolmaten och äter med god aptit. Vi lagar mycket från grunden och alla rätter lagas med omsorg, god smak och hög kvalité. Varje dag serveras; dagens rätt, ett vegetariskt alternativ och dagens soppa. Vi har ett stort och varierat salladsbord med grönsaker, grönsaksblandningar, röror och dressingar. Till varje lunch serveras också mjölk och ett stort urval hårt bröd. Skolrestaurangen serverar varje dag mellanmål till eleverna på fritids och på fritidsklubben.

Vår matfilosofi

Vi ser skolmåltiden som en pedagogisk möjlighet att introducera våra elever till olika matkulturer, både till den svenska husmanskosten och till andra länders matkulturer. Vi är måna om att laga den mat som eleverna äter eftersom det bara är om de äter som skolmåltiden kan bidra till elevernas utveckling och resultat. Vi utgår därför från elevernas preferenser och önskemål i planering av menyn. För att fånga upp elevernas önskemål har vi regelbundna måltidsråd. Vi lagar näringsriktig mat med stor andel ekologiska produkter. Vi väljer råvaror efter säsong och i den mån det går utifrån det utbud vi erbjuds väljer vi närproducerade produkter. Vi strävar efter att minska matsvinnet, både vid tillagning och det som blir kvar på tallriken efter avslutad måltid. Specialkost serveras till de elever som behöver det på grund av medicinska skäl.