Skolfakta

Antal: 27

• Söka skola

Vi har lediga platser i förskoleklass till hösten 2020. Vi har enstaka lediga platser i andra årskurser till hösten men inte i årskurs 7. Ansökan efter skolvalsperioden den 15 februari för kommande läsår 2020/2021 eller ansökan som gäller plats under innevarande läsår vårterminen 2020 skickas direkt till skolan. Ansökan om plats på Johan Skytteskolan till läsåret 2021/2022 sker under perioden 15 januari - 15 februari 2021.

Ansökan om plats på Johan Skytteskolan till läsåret 2021/2022 sker under perioden 15 januari - 15 februari 2021. Vi tar främst emot elever i förskoleklass och i årskurs 7 men har också enstaka platser i andra årskurser åk 1-5.

Under innevarande läsår (19/20) har vi fullt i samtliga årskurser och har därför inte möjlighet att erbjuda nya elever plats på Johan Skytteskolan. Ni är välkommen att skicka in en ansökan till skolan, vi behåller den under läsår 19/20 och erbjuder plats utifrån urvalgrunderna om ledig plats skulle uppstå.

• Föräldraråd

Alla vårdnadshavare till elever i Johan Skytteskolan är välkomna att delta i Föräldrarådet, som har möten två till tre gånger per läsår.

Föräldraråd Johan Skytteskolan

• Ny idrottshall

En ny idrottshall håller på att uppföras på Västerängsvägen. Den nya byggnaden kommer att stå klar till höstterminens början 2020.

På Johan Skytteskolans webbplats kommer information om byggets framskridande att publiceras.

• Årstider

Läsårsdata

Läsårsdata med terminstider och studiedagar.

Vårterminen 2020

Vårterminens första dag: 8 januari

Sportlov (vecka 9): 24 - 28 februari

Påsklov (vecka 15): 6 – 9 april

Studiedag 3 april - eleverna lediga, fritids har öppet

• Studiecenter

I Studiecentret får eleverna arbeta med skolarbete eller läxor under ledning av lärare och/eller annan skolpersonal.

Årskurs 7-9 Studiecenter läsår 2019/2020

Tisdagar 15:00-16:30 i biblioteket på Johan Skytteskolan, Västerängsvägen 21.

Välkommen till Johan Skytteskolan!

Johan Skytteskolan är en grundskola med kunskap och kvalitet i fokus.

• Om skolan

Arbetssätt

Johan Skytteskolans verksamhet präglas av öppenhet och mångfald under devisen "möjligheter för alla" och "Alla barn är allas barn".

• Frånvaroanmälan

Anmäl frånvaro varje dag barnet är frånvarande. Vårdnadshavare anmäler frånvaro. Årskurs F-9 - Skolplattformen eller frånvaroapp

Anmäl frånvaro varje dag barnet är frånvarande.

Vårdnadshavare anmäler frånvaro.

Årskurs F-9 - Skolplattformen eller frånvaroapp

• Specialkost

Utbildningsförvaltningen har beslutat om anvisningar för skolors hantering av specialkost. Anvisningarna gäller från och med höstterminen 2018. För att en elev ska serveras specialkost måste vårdnadshavaren ha fyllt i och lämnat in en blankett tillsammans med ett intyg, som styrker elevens behov av specialkost, till skolan. Endast elever som lämnar in intyg ska serveras specialkost i skolan

• Sallad

Skolrestaurangen

Vi på Johan Skytteskolan är stolta över vår skolrestaurang och vår kökspersonal som varje skoldag lagar och serverar fantastisk skolmat till våra cirka 1100 elever från 6-16 år.

• Skolplattformen är här

Skolplattformen är en gemensam digital plattform för Stockholm stads förskolor och skolor. I skolplattformen får du information om ditt barns skolgång direkt i din mobiltelefon, dator eller surfplatta

• Elevförsäkring

Alla elever är olycksfallsförsäkrade dygnet runt och även under lov via S:t Eriks Försäkring. Försäkring ersätter kroppsskada orsakad av ofrivillig plötslig yttre olyckshändelse. Försäkringen ersätter inte skador orsakade av sjukdom.

• Tack för dina synpunkter

Tack för dina synpunkter. Det har blivit ett ärende hos oss och ska användas för att utveckla verksamheten.

Vi återkommer med svar om åtgärder inom kort.

Vänligen, rektor

• Skolhälsovården

Kontakta skolhälsovården på Johan Skytteskolan

Skolsköterskan Lena Hellqvist träffas på Johan Skytteskolan alla vardagar mellan kl. 08.00 - 12.00, och enligt överenskommelse på eftermiddagen. Huvudansvar för eleverna i årskurs 7 - 9. Telefon: 08-508 217 44 eller 076-122 17 44

Skolsköterskan Carina Broström träffas på Johan Skytteskolan alla vardagar. Huvudansvar för eleverna i åk F - 6.  Telefon 076-129 31 92

Skolkurator Ing-Marie Sundahl  träffas på Johan Skytteskolan fr.o.m. den 19 februari. Telefon: 08-508 217 45 eller 076-122 17 45

Skolpsykologen kontaktas via biträdande rektor Anna Schiller, 076-22 14 90.

Skolläkare kontaktas via skolsköterskan.

För information om sammanhållna vaccinationsuppgifter se nedladdningsbart dokument nere till höger (pdf-format).

• Kalender

På skolan har vi delat upp kalendern i två delar: läsårshändelser och matsedel.